Alabama, demokrata pobedio na izborima za američki Senat

Izvor: RTS, 13.Dec.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alabama, demokrata pobedio na izborima za američki Senat

Demokrata Dag Džons pobedio je na izborima za američki Senat u Alabami, čime je postao prvi demokratski senator iz te savezne države posle 25 godina.
Džons je sa 51 odsto glasova pobedio republikanca Roja Mura.

Kako Bi-BI-Si navodi, Džonsova neočekivana pobeda predstavlja udarac za američkog predsednika Donalda Trampa, koji je podržao Mura.
Mur zasad nije priznao poraz, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a republikanci ističu da neki glasovi još pristižu i da bi u slučaju pobede za manje od pola odsto, glasovi morali ponovo da se broje.
Rojters napominje da je izbore obeležila prljava kampanja koja je izazvala velike podele među republikancima i to pošto je nekoliko žena 70-godišnjeg Mura optužilo za seksualno zlostavljanje dok su one bile tinejdžerke, a on imao oko 30 godina.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrata pobedio na izborima za američki Senat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2017

Demokrata Dag Džons pobedio je na izborima za američki Senat u Alabami, čime je postao prvi demokratski senator iz te savezne države posle 25 godina...Džons je sa 51 odsto glasova pobedio republikanca Roja Mura...Ova Džonsova neočekivana pobeda predstavlja udarac za američkog predsednika Donalda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Iznenađujuća pobeda demokrate u Alabami

Izvor: VOA, 13.Dec.2017

Demokrata Dag Džons napravio je veliko iznenađenje pobedom nad republikancem Rojom Murom na specijalnim izborima za američki Senat u Alabami, saveznoj državi na koju je Republikanska stranka uvek mogla da računa kao svoje uporište, na konzervativnom jugu SAD. Ovi izbori imaće velike posledice,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.