Izvor: S media, 07.Nov.2012, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Platforma nije papir za jednokratnu upotrebu

Dijalog Beograda i Prištine je još uvek na početku i tek narednih meseci se očekuju razgovori o suštinskim pitanjima, rekao je uoči razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić.

Ðurić je ocenio da državna platforma za Kosovo i Metohiju nije papir za jednokratnu upotrebu, već dugoročna strategija koja treba da trasira put Srbije i najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njeno brzo predstavljanje.

"Ne možemo naše ciljeve, a to je očuvanje državne teritorije, nacionalne kohezije i demokratsko jačanje ostvariti jednokratno, ali osnovne principe za njih moramo da iznesemo na javnoj diskusiji i iznećemo", rekao je Ðurić za RTS.

Povodom za danas najavljenih razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija Ðurić je rekao da Dačić ne bi nikad ni počeo razgovore da nije dogovoreno kakav će država imati odnos prema postignutim sporazumima sa Prištinom iz prethodnog perioda.

"U ovoj fazi razgovori će verovatno još uvek biti vođeni najviše o samim razgovorima i o sprovođenju sporazuma koji su dogovoreni u prethodnom periodu koji se tiču integrisanog upravljanja administrativnom linijom i drugih nerešenih pitanja", rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva današnjeg susreta Dačića i Tačicja biće priprema za dalje susrete, a biće reči i o sporazumima koji su već dogovoreni i o njihovom sprovođenju.

S media istražuje da li će se uz planiranu večeru sa Ketrin Ešton, postići i napredak u rešavanju „kosovskog problema“.

(S media/Tanjug)

Foto: Infobiro
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.