Vučić: Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 09:18

Vučić: Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije

"Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle konsultacija o formiranju vlade.

To je objavio na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografije sastanka sa predstavnicima izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Dačić: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Isti ciljevi za budućnost

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom konslutacija o novoj Vladi Srbije razgovarao o ekonomiji, politici, ciljevima i evropskom putu Srbije.

On je posle sastanka sa Vučićem koji je trajao oko sat i po, rekao novinarima da je sastanak bio opširan i detaljan i da imaju iste ciljeve za budućnost.

"Želimo jaku i modernu Srbiju, koja će u naredne dve godine moći da postavi dobre osnove za budućnost Srbije", rekao je Dačić.

Pojasnio je da ne govori o predsedničkim izborima, već da se mora trasirati put do 2025. godine.

On je rekao da nisu razgovarali o rokovima, ali da veruje da će Vlada biti konstituisana uskoro i u punom kapacitetu, ali da tema nisu bila imena ministara, niti podela resora, jer su to, prema njegovim rečima, tehnička pitanja.

Dačić je rekao da je od 2012. godine Srbija ojačala svoju političku poziciju i vratila pitanje Kosova na dnevni red.

"Mi smo uspeli da na miroljubiv način kroz potrebu za nalaženjem kompromisa odbranimo naše nacionalne interese", poručio je Dačić.

On je rekao da predstojeća ekonomska kriza, sa problemima koji će tek da nastanu, imati negativne posledice i na Srbiju, ali da će zemlja proći kroz krizu sa dobrim parametrima.

Dačić je rekao da su razgovarali i o razočaranju zbog ponašanja nekih ljudi i iz SPS i SNS.

"Svako je iznosio svoju muku", rekao je Dačić i dodao da je SPS državotvorna stranka i da je za njih nezamislivo da neko iz SPS ruši vlast, a da se u kriznim situacijama vidi ko se kako ponaša.

On je istakao da odnos između SNS i SPS nikada nije bio narušen i da su oni saglasni po državnim i nacionalnim ciljevima.

Upitan da li će biti vlast ili konstruktivna opozicija, on je rekao da ne preferira da bude opozicija.

Predsedniku republike je još ostalo da se sastane sa predstavnicima SNS, a prethodne sedmice sastao se sa drugim listama koje su osvojile mandate na parlamentarnim izborima, izuzev sa SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koji je odbio poziv za sastanak.

Vučić se sastao sa predstavnicima Albanske partije, stranke Pravde i pomirenja Moamera Zukorlića, Savezom vojvođanskih Mađara i SPAS-a.

Dačić je ranije rekao da je ta koalicija spremna da bude u novom kabinetu, ali da ta odluka zavisi od Aleksandra Vučića.

Smatra da je u državnom interesu da se nastavi koalicija sa SNS.

Vučiću je još ostalo da se sastane sa predstavnicima SNS, a prethodne sedmice sastao se sa drugim listama koje su osvojile mandate na parlamentarnim izborima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nakon razgovora sa Dačićem, oglasio se Vučić

Izvor: B92, 20.Jul.2020

Beograd -- Nakon razgovora s peredstavnicima liste SPS- JS u okviru konsuktacija za sastav nove vlade, na instagramu se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić..."Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem", napisao je on na Instagram profilu "buducnostsrbijeav"...Pedsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.