TUGA: PREMINUO ĐORĐE MIHAILOVIĆ! Čuvar Zejtinlika napustio nas u 96. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 18:21

TUGA: PREMINUO ĐORĐE MIHAILOVIĆ! Čuvar Zejtinlika napustio nas u 96. godini

Ivica Dačić saopštio tužne vesti.

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.

Tužnu vest saopštio je ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Još jedna tužna vest danas - u 17:30 časova, u 96. godini umro je čika Đorđe Mihailović, čuvar 'Zejtinlika', srpskog groblja u Solunu. Bio je treća generacija čuvara srpske istorije i grobova srpskih junaka. Životna želja mu je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da dobije srpski pasoš i ta želja mu je ispunjena. Iskreno saučešće porodici i svim prijateljima. Neka mu je večna slava! - napisao je Dačić na Instagramu.

A post shared by Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika

Izvor: Danas, 02.Jul.2023

Đorđe Mihailović, poznat kao čuvar "Zejtinlika", preminuo je danas u 96. godini.

Nastavak na Danas...

"Blic" pre dve godine posetio Đorđa Mihailovića i tada nam je ovo ostavio u amanet: Kada umrem, deco Srbije - pamtite ove reči i prenesite ih dalje kao ZAVET!

Izvor: Blic, 02.Jul.2023

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu, preminuo je danas u 96. godini, a sa njim nije nestalo samo ime i prezime, već je utihnuo i glas žive enciklopedije najsvetlije po junaštvu, a najstrašnije po stradalništvu, iz srpske istorije. Vest o njegovoj smrti saopštio je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.