Izvor: Blic, 02.Jul.2023, 19:08

"Blic" pre dve godine posetio Đorđa Mihailovića i tada nam je ovo ostavio u amanet: Kada umrem, deco Srbije - pamtite ove reči i prenesite ih dalje kao ZAVET!

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu, preminuo je danas u 96. godini, a sa njim nije nestalo samo ime i prezime, već je utihnuo i glas žive enciklopedije najsvetlije po junaštvu, a najstrašnije po stradalništvu, iz srpske istorije. Vest o njegovoj smrti saopštio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji pozdrav Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog groblja, uputio i ministar Vučević

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Jul.2023

BEOGRAD – Srbiju je danas potresla vest o smrti Đorđa Mihailovića, poznatijeg kao čika Đorđe, koji je više od 60 godina bio čuvar srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik” u Solunu. O njemu je snimljen dokumetarni film “Poslednji čuvar” 2013. godine, a u novembru 2021. godine dobio je...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.