Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 15:15

Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu

Sudije i zamenici javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju položili su danas zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Zakletvu su položili i zamenici javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju na sednici Sedamnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Dvanaestom sazivu, održanoj 9. februara 2022. godine.

Predsednik Skupštine Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dačić je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije, kao i zamenici javnih tužilaca, svoje funkcije vršiti nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i da će na taj način obezbediti pravično suđenje, odnosno poštovanje zakona za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske, odnosno tužilačke funkcije.

Polaganju zakletve su prisustvovali predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojana Šćepanović kao i članovi Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.