Sijera Leone povukla priznanje Kosova: Dačić potvrdio da je još jedna zemlja stala na stranu prava

Izvor: Večernje novosti, 03.Mar.2020, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijera Leone povukla priznanje Kosova: Dačić potvrdio da je još jedna zemlja stala na stranu prava

Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti toj zemlji Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti toj zemlji. Sijera Leone, koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlantskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okeana, 18. je država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države. "Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate do kojih se dođe u dijalogu, uz posredovanje EU i UN", rekao je Dačić Tanjugu. Šef srpske diplomatije kaže da trenutno, od 193 članice UN, 92 zemlje priznaju nezavisno Kosovo, 96 zemalja ne priznaje Kosovo, dok se pet zemalja nalazi u fluidnom stavu, odnosno uglavnom priznaju Kosovo, ali više ne glasaju za Kosovo. "To znači da Kosovo više nema većinu u UN", rekao je Dačić Tanjugu. On je naveo da je ovo "otpriznavanje" nezavisnosti Kosova od posebne važnosti za Beograd i podsetio da je Sijera Leone bila među prvim državama koja je priznala nezavisnost Kosova 2008 godine. Dačić je rekao da je u Fritaunu imao uspešne razgovore sa predsednikom Republike, da je dogovoreno da se bilateralni odnosi, koji su godinama bili u zastoju, unaprede. "Predsednik je dao nalog Ministarstvu spoljnih poslova da preisputaju svoj stav o priznanju Kosova", rekao je Dačić. Dačić je rekao i da se očekuje poseta predsednika Sijera Leonea u junu, pre čega će u Srbiju doći i ministarka spoljnih poslova, kako bi pripremila posetu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijera Leone povukla priznanje samoproglašenog Kosova

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2020

Sijera Leone, koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, 18. je država koja je povukla priznanje samoproglašenog Kosova. "Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.