Šefica diplomatije Gane: Razmotrićemo raniju odluku o priznanju Kosova

Izvor: Beta, 20.Avg.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefica diplomatije Gane: Razmotrićemo raniju odluku o priznanju Kosova

Ministarka spoljnih poslova Gane Širli Ajorkor Bočvej izjavila je danas u Beogradu da će vlada njene zemlje razmotriti odluku o priznanju Kosova koja je donela prethodna administracija, a što je bila glavna prepreka razvoju odnosa sa Srbijom."Tačno je da je odluka doneta pre nekoliko godina, ali je bitno naše prisustvo danas ovde", rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.Ona je dodala da niko od zvaničnika Gane dosad nije posetio Kosovo."Radije bismo imali odnose s vama, jer ste vi naši saveznici", rekla je Širli Bočvej.Ona je dodala da je delegacija Gane naišla na veliku dobrodošlicu u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Kakva demarkacija? Dobro znate...

Izvor: B92, 20.Avg.2018

Beograd -- Ministar Ivica Dačić je povodom navoda da se u Prištini razmatra demarkacija granice sa Srbijom, rekao da se to ne može raditi jednostrano...Kako kaže, za to je potreban dogovor..."Nema dileme da želimo postizanje kompromisnog rešenja. Dijalog će se nastaviti u septembru", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.