SPS ide samostalno na izbore, Dačić nosilac liste i kandidat za premijera

Izvor: VOA, 12.Feb.2022, 15:26

SPS ide samostalno na izbore, Dačić nosilac liste i kandidat za premijera

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je u subotu da će on biti nosilac liste socijalista na parlamentarnim i lokalnim izborima, a da je podrška SPS zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije sa Srpskom naprednom strankom vezana isključivo za ime Aleksandra Vučića. Dačić je novinarima uoči sednice Glavnog odbora SPS rekao da će on, kao nosilac liste na parlamentarnim izorima biti i kandidat za premijera, a ukoliko Vučić ne bude kandidat SNS za predsednika, onda će on biti i predsednički kandidat socijalista. Dačić je rekao i da će SPS imati "i odličnog kandidata za gradonačelnika Beograda", preneo je FoNet. Cilj SPS-a je da na parlamentarnim i lokalnim izborima ostvari rezultat kao i na prethodnim izborima, 10,5 odsto, rekao je Dačić, ocenivši da SPS ima "stabilno biračko telo". On očekuje da na predstojećim izborima u Beogradu SPS osvoji više od šest osdto koliko su socijalisti osvojili 2018. godine. Izbori se raspisuju 15. februara Lider SPS je najavio da će na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS, koja je zatvorena za medije, biti donete odluke o nastupu na izborima, jer se u utorak 15. februara raspisuju lokalni i vanredni parlamentarni izbori. Kao predsednik Skupštine Srbije, rekao je Dačić, raspisaću 15. februara beogradske i izbore u još desetak lokalnih samouprava, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će istog dana raspisati vanredne parlamentarne izbore. Potom ću ja, 2. marta, 90 dana pre isteka mandata predsedniku Republike, raspisati predsedničke izbore, najavio je Dačić, navodeći da će on biti predsednik parlamenta dok se ne verifikuje novi saziv. On je rekao da je dogovor naprednjaka i socijalsita da na parlamentarnim i lokalnim izborima idu odvojeno. Socijalisti će na tim izborima nastupati sa svojim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS: Dačić nosilac svih lista i kandidat za premijera, podrška Vučiću za predsednika

Izvor: RTS, 12.Feb.2022

Socijalistička partija Srbije je odlučila da lider stranke Ivica Dačić bude nosilac parlamentarne i lokalnih lista na predstojećim izborima, kao i kandidat za premijera. Posebno je istaknuto da je podrška SPS-a zajedničkom predsedničkom kandidatu sa SNS-om vezana isključivo za ime Aleksandra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.