Ružić: Neću se kandidovati za predsednika SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Neću se kandidovati za predsednika SPS

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da se neće kandidovati za predsednika te stranke.

"Predsednik SPS-a je Ivica Dačić. Bilo bi krajnje nerezonski da se pojavim kao protivkandidat, ja ili bilo ko drugi, čoveku s kojim delim identičan vrednosni sistem u bavljenju politikom. Mnogo je važnije reformisati program i dati odgovore na izazove koji u budućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političkom trenutku očekuju najsnažniju socijaldemokratsku snagu u Srbiji", rekao je Ružić za Naše novine od utorka.

Ružić, koga se pojedini mediji nazivali i "organizatorom puča" u SPS-u, kazao je da je u dobrim odnosima s predsednikom socijalista Ivicom Dačićem, a da na proslavi SPS nije bio samo zbog ranije uplaćenog odmora.

Na konstataciju da ga premijer Srbije Aleksandar Vučić često kritikuje u medijima zbog pojedinih izjava, Ružić je kazao da Vučić zaslužuje uvažavanje za "promenu svesti u društvu koja je nastupila njegovim dolaskom".

Jedna od zamerki premijera bila je i što je u medijima branio Dragana Đurića, osumnjičenog za malverzacije u privatizaciji, a Ružić je naveo da je tim izjavama branio "univerzalni pravni princip o presumpciji nevinosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.