Predstavljanje Prištine samo prema Rezoluciji 1244

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje Prištine samo prema Rezoluciji 1244

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija treba da uđe u Evropsku uniju, ali da sačuva svoj nacionalni interes. Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi predstavljanje Prištine na međunarodnim forumima mimo načina koji je utvrđen Rezolucijom 1244 Sveta bebednosti UN značilo priznanje Kosova i da se na Srbiju vrši pritisak da na to pristane.

"Ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da prihvatimo predstavljanje Kosova na međunarodnim forumima ako ne stoji da je to po Rezoluciji 1244", rekao je Dačić.

On je rekao da nikad nije govorio "i Evropska unija i Kosovo" već da je uvek isticao Srbiju i ono što je u interesu Srbije.

Dačić je istakao da "Brisel, Pariz, Vašington, London i Rim" još lobiraju kod država koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to urade.

"Ne znam zašto se iznenađujemo da oni to ne rade, svaki razgovor se završava rečima da Srbija mora da prihvati realnost", kazao je Dačić.

On je rekao da, kad je reč o EU, podržava sva tehnička pitanja ali da su mu, kad se radi o političkim uslovljavanjima, uvek važni nacionalni interesi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.