Pre će Narodni muzej da bude završen, nego da oni pobede

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pre će Narodni muzej da bude završen, nego da oni pobede"

Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da su predsednički izbori referendum protiv prošlosti i destrukcije i za budućnost Srbije.

On je rekao i da je odgovor i izbor samo jedan - Aleksandar Vučić.

Dačić je na predizbornom mitingu u Mladenovcu poručio i da predstojeći izbori nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori za jednog čoveka, već izbori za Srbiju i pozvao socijaliste da glasaju za Vučića.

Dodao je i da je jasno da ostali predsednički kandidati ne veruju ni jedni drugima, jer ih ima toliko mnogo.

"Svako ima svog kandidata, malo ambasade, malo Soroš, malo tajkuni i zato fali samo jedna star kod njih, a to je odgovor na suštinska pitanja koja muče Srbiju", rekao je Dačić i dodao da su oni ujedinjeni u jednoj stvari - mržnji prema Vučiću i onome što su uradili naprednjaci, SPS, Vučić i koalicioni partneri od 2012. do danas.

Dačić je rekao i da opozicioni kandidati nemaju odgovore ni na jedno pitanje, poput KiM, Haradinaja, revizije tužbe protiv Srbije i slično, te istakao da se njihovo ponašanje vidi i u razgovorima sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, kada su joj se žalili i tražili od nje da još oštrije napada Srbiju i Aleksnandra Vučića.

"Sramota je za ovu zemlju i narod sto imaju ovakve kandidate za predsednika", rekao je Dačić i dodao da je lično Mogerinijevoj rekao da je gubila vreme u razgovoru sa opozicijom, jer je to "kao da je posetila neki muzej starih vrednosti".

"Pa, pre će Narodni muzej da bude završen nego što će oni da pobede na izborima. Je li tako, (gradonačelnik Beograda Mali) Siniša", rekao je Dačić.

On je dodao da je Vučić, sa druge strane, bio oštar u razgovoru sa Mogerinijevom, ističući da se tako brani Srbija.

Dačić kaže i da je opozicija htela referendum a da ga je sada i dobila, referendum za budućnsot Srbije.

"Ovo je referendum za onog ko će da čuva zemlju, brani i vodi napred. Srbija je jaka samo koliko je stabilna", rekao je Dačić.

Dačić je pozvao i sve odbore SPS širom Srbije da pruže podršku i glasaju za Vučića, jer je to, kaže, kao glas za njega ili SPS.

"Poručujem socijalistima da ne glasamo ni za SNS ni za Vučića niti bilo koga lično, već za sve nas. to je kao da sam ja kandidat za predsednika i pozivam sve socijaliste - nema dileme, glas za Vučića je glas za SPS", istakao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.