NE TREBAJU MU TURISTI IZ SRBIJE: Milo je današnjom odlukom DOTAKAO DNO i ponizio građane Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 22:08

NE TREBAJU MU TURISTI IZ SRBIJE: Milo je današnjom odlukom DOTAKAO DNO i ponizio građane Crne Gore

Vlasti u Crnoj Gori imaju problem sa srpskim narodom.

Odluka vlasti u Podgorici da zatvore granicu za državljane Srbije je smešan i besmislen čin, a imaće i direktne štetne posledice isključivo za građane Crne Gore, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas posle podne, rekao da vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mila Đukanovića "namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore".

- To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane - ističe Dačić.

On navodi da je crnogorska vlast zapravo rekla da joj "ne trebaju turisti iz Srbije".

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare - poručuje šef srpske diplomatije.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi.

- Kada je o nama reč, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom - ističe Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

- Umesto da se trude da privuku turiste, oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici, mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju - kazao je Dačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Crna Gora iz političkih razloga nije otvorila granicu za gradjane Srbije

Izvor: Beta, 25.Maj.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka vlasti Crne Gore da ne otvore granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin u čijoj su osnovi politički razlozi, ali da Beograd za sada neće upućivati protestnu notu Podgorici.Komentarišući danas objavljenu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.