DAČIĆ OSUDIO POTEZ CRNE GORE: Iz POLITIČKIH RAZLOGA nisu otvorili granicu, očigledno imaju problem sa srpskim narodom

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 00:43

DAČIĆ OSUDIO POTEZ CRNE GORE: Iz POLITIČKIH RAZLOGA nisu otvorili granicu, očigledno imaju problem sa srpskim narodom

On je dodao da Srbija, "i posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici" ostaje pri odluci da građani Crne Gore mogu da uđu u Srbiju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je odluka vlasti Crne Gore da ne otvore granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin u čijoj su osnovi politički razlozi, ali da Beograd za sada neće upućivati protestnu notu Podgorici.

Komentarišući danas objavljenu odluku vlasti u Podgorici, Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da vlast crnogorskog predsednika Mila Đukanovića "namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji gradjani mogu slobodno da udju na prostor Crne Gore".

- Mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da udju u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Očito imaju problem sa srpskim narodom - kazao je Dačić.

On je naveo da su posledice te odluke direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore i ocenio da je crnogorska vlast zapravo rekla da toj zemlji nisu potrebni turisti iz Srbije.

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši gradjani kao turisti i gde da ostave svoje pare. Ne znam šta gradjani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju - rekao je on.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da će ta zemlja prvih dana juna otvoriti granice prema onim zemljama koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, odnosno u kojima je broj zaraženih korona virusom 25 na 100.000 stanovnika.

- Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija, Grčka - izjavio je Marković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.