Ministar Dačić sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2023, 19:31

Ministar Dačić sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom. Razmenjena su mišljenja o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije KFOR, partnerskoj saradnji Srbije i NATO i perspektivama za njeno unapređenje, kao i o aktuelnim pitanjima evropske bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić detaljno je upoznao sagovornika sa najnovijim razvojem situacije n Kosovu i Metohiji i posebno naglasio značaj nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana KFOR u pravcu očuvanja mira i bezbednosti u Pokrajini i sprečavanja mogućih incidenata.

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO naglasio je da Alijansa u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije. Takođe, potvrdio je da će KFOR nastaviti da vrši mandat u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Izraženo je zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i partnerske saradnje između Srbije i NATO o pitanjima od zajedničkog interesa radi očuvanja mira i stabilnosti u regionu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić se sastao sa Havijerom Kolominom: Razmenili mišljenja o bezbednosnoj situaciji na KiM

Izvor: Blic, 14.Feb.2023, 01:13

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.