Mihajlović: U Briselu u utorak i o Ivanoviću

Izvor: RTS, 11.Feb.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: U Briselu u utorak i o Ivanoviću

Na sutrašnjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine jedna od tema biće i hapšenje Olivera Ivanovića, kaže direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović najavio je da će u sutrašnjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine jedna od tema biti i hapšenje Olivera Ivanović, za koga Vlada Srbije traži da se brani sa slobode.

"Sutra će se u Briselu održati sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijera Ivice Dacića, Ketrin Ešton i Hašima Tačija i mislim da će Ivanović biti jedna od tema. To je u ovom trenutku goruća tema na Kosovu i Metohiji", poručio je Mihajlović u emisiji "Oko" RTS-a.

Mihajlović je, na konstataciju da je pitanje hapšenja Ivanovića trebalo još ranije da bude tema razgovora Dačića i Tačija, podsetio da se hapšenje dogodilo dok su trajali razgovori i nije bilo uvida u situaciju.

Prema njegovim rečima, radi se o veoma vešto tempiranom hapšenju, ukazujući da se radi o izvlačenju starih predmeta, što se čini kada nekog žele da eliminišu sa političke scene.

Mihajlović je kazao da je predmet formiran aprila prošle godine, i da su poslednji svedoci saslušani u septembru, te da se čekalo na pravi momenat, kada je Ivanović, posle povlačenja Krstimira Pantića i ubistva drugog kandidata za gradonačelnika, ostao kao treći kandidat, te ga je trebalo skloniti.

On je podvukao da se na Kosovu i Metohiji ništa ne dešava slučajno.

Mihajlović je ocenio da je optužnica sročena veoma lukavo i da se radi o dugotrajnom procesu pred nama, ali i da se nada da će biti utvrđena prava istina.

Rezultat toga je, prema njegovim rečima, eliminacija jednog čoveka, kojem su sada zatvorena sva vrata.

Mihajlović je kazao da je Tačiju bila potreba ravnoteža za uhapšena lica iz njegovog sastava, jer ga čekaju izbori.

Tači, smatra Mihajlović, mora da promeni svest svojih birača da je popustio u Briselu prihvatajući zajednicu srpskih opština i verovatno je on jedan od onih koji su generisali ovo hapšenje.

Dok drži sever u žiži, Tači će biti u igri, a kada prestane, dolazi neko drugi, podvukao je on.

Prema njegovom mišljenju, jedan od povoda moglo bi biti i da predstoje hapšenja nekih važnih Albanaca, pa je Euleksu trebala jedna kontrateža, a odgovor na to mogao bi se dobiti za desetak dana.

Uhapšen čovek dijaloga

Što se tiče Zajednice srpskih opština, koja još nije formirana, Mihajlović naglašava da će ona zavisiti ne od "papira", već od ljudi koji će je činiti.

I on, kao i učesnici iste emisije novinar iz Gračanice Živojin Rakočević i profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić, konstatovli su da je uhapšen čovek dijaloga.

Mihajlović je ponovio da mu se ovo liči na loše režiranu predstavu, da to nije dobro i da se ne može pretpostaviti reakcija Srba na Kosovu i Metohiji ako se ne usliši zahtev da se dopusti Ivanoviću da se brani sa slobode.

Što se garancija Vlade Srbije tiče, on je rekao da su data ne samo za Ivanovića, već za sve Srbe.

Rakočević je kazao da je Ivanović politički zatvorenik kako bi se eliminisala Kosovska Mitrovica kao centar i simbol otpora Srba, to jest "lomljenje kičme" kako bi Zajednica srpskih opština bila nebitna organizacija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić-Tači: Sutra i o Ivanoviću

Izvor: B92, 11.Feb.2014

Beograd -- Direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kaže da će u sutrašnjem dijaloga Beograda i Prištine biti reči i o hapšenju Olivera Ivanović..."Sutra će se u Briselu održati sastanak premijera Ivice Dacića, Ketrin Ešton i Hašima Tačija i mislim da će Ivanović...

Nastavak na B92...

DAČIĆ-TAČI: Sutra i o Ivanoviću

Izvor: Telegraf.rs, 11.Feb.2014

- Sutra će se u Briselu održati sastanak premijera Ivice Dacića, Ketrin Ešton i Hašima Tačija i mislim da će Ivanović biti jedna od tema. To je u ovom trenutku goruća tema na Kosovu i Metohiji - rekao je Milivoje Mihajlović

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.