Konsultacije Dačića i budućih poslanika, deo opozicije bi Lutovca za potpredsednika Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 04:33

Konsultacije Dačića i budućih poslanika, deo opozicije bi Lutovca za potpredsednika Skupštine

U Skupštini Srbije završene su konsultacije predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika izbornih lista koje će imati svoje predstavnike, o konstitutivnoj sednici skupštine sazvanoj za ponedeljak, a dogovoreno je da se one sutra nastave.

Na današnjem sastanku, deo opozicije, odnosno grupa od 35 poslanika budućeg saziva parlamenta, iz Narodne stranke, Demokratske stranke, Zajedno i Ne davimo Beograd, saopštila je da će predložiti predsednika DS Zorana Lutovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za potpredsednika Skupštine.

Budući poslanik Zavetnika Nikola Dragićević rekao je da se na sastanku razgovaralo o tome da u ponedeljak budu verifikovani mandati novih poslanika, koji će zatim položiti zakletvu, a da se sednica nastavi u utorak, kada će se birati predsednik, potpredsednici i generalni sekretar Skupštine.

On je rekao da će sutra u 12 sati biti održan još jedan sastanak na kojem će se razgovarati o tehničkim stvarima, kao i o tome koliko će potpredsednika imati budući saziv parlamenta.

Naveo je da ni danas, a ni sutra neće biti reči o konkretnim imenima koji će vršiti funkcije u Narodnoj skupštini.

"Sastanak je prošao bez tenzija, uz međusobno uvažavanje svih", rekao je Dragićević i dodao da će Zavetnici delegirati svoje ljude za radna tela skupštine, i da bi im bilo drago da imaju predsednika u nekom od njih.

Budući poslanik iz "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović kaže da se danas razgovaralo o učešću poslanika u telima Skupštine Srbije, a na pitanje da li je dogovoreno da u ponedeljak bude samo polaganje zakletve poslanika, a da se sednica nastavi u utorak, odgovorio da nije dogovoreno, te da je jedan od predloga vladajuće većine bio da se "odmah ide sa predlozima".

"Ali, to ćemo videti sutra na konsultacijama", kazao je Lazović.

Budući poslanik dela koalicije "Moramo" Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je, odgovarajući na pitanje da li će glasati za predloge vladajuće većine za predsednike i potpredsednike skupštine, da "ni u kom slučaju neće podržati vladajuću većinu".

Dodao je da je njemu najvažnije da parlament krene sa radom, da se predloži i diskutuje o zakonu o zabrani eksploatacije litijuma.

Takođe, navodi i da će svim poslanicama biti podeljeno 250 listića na kojima će moći da odgovore na pitanje da li su za ili protiv Rio Tinta i eksploatacije litijuma.


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljene konsultacije u parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022

U Skupštini Srbije danas su nastavljene konsultacije predsednika republičkog parlamenta Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista, koje su ušle u parlament posle izbora, o konstitutivnoj sednici koja će biti održana u ponedeljak, 1. avgusta...Konsultacijama prisustvuju predstavnici SNS, SPS,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„Kojih trideset poslanika će predložiti Borka Stefanovića za potpredsednika parlamenta“: Sporenja opozicije pred konstitutivnu sednicu

Izvor: Danas, 29.Jul.2022

Na drugim po redu pripremnim konsultacijama za konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, koja je zakazana za ponedeljak, predstavnici izbornih listi nisu postigli dogovor o broju i imenima budućih potpredsednika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.