Izbori su i matematičko pitanje

Izvor: B92, 22.Jul.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori su i matematičko pitanje"

Beograd -- Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je da je ishod predstojećih izbora u velikoj meri povezan sa tim da li ćemo uspešno nastaviti evropske integracije.

On je takođe rekao i da ishod izbora zavisi od toga da li će se privreda oporaviti, ali da pobeda na izborima ne zavisi od broja kolona nego od političke ponude.

"Nas te kolone ne zanimaju. Idemo na izbore sa JS i PUPS. Nismo pridružena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolona ni DS ni SNS. Ne znam da li se vrh DS dogovarao sa svojim partnerima da odvojeno izađu na izbore, ali ne vidim da je to korisno", rekao je Dačić.

"Time se smanjuje procenat onih koji će da glasaju za DS. Da je bilo isplativije ići u više kolona protiv Miloševića, DOS nikada ne bi bio napravljen", dodao je Dačić.

Ističući da ne spori da svako ima pravo "da predlaže razne opcije" Dačić je kazao da sa SPS-om "niko ništa nije dogovarao".

"Te kolone nas apsolutno ne zanimaju. Zanima nas jedino ko će u tim kolonama biti - peta kolona u odnosu na DS", rekao je Dačić dodavši da je siguran da se time ne pomaže DS.

"Birači nisu glupi. Ta taktika je razgradnja biračkog tela koje ima lista 'Za evropsku Srbiju'", kazao je Dačić.

Lider SPS-a je rekao da bi voleo da SPS osvoji najviše glasova jer bi onda on pitao druge da li žele sa njima.

"Imamo pozitivna iskustva iz saradnje sa DS i ja lično odlično funkcionišem sa Tadićem. Kada kažem da bi bilo prirodno da sa DS pravimo novu vladu, to nije zakucan stav i ne znači da nećemo da razgovaramo sa drugima...Izbori su i matematičko pitanje i treba videti da li će takva koalicija uopšte biti moguća", rekao je Dačić.

On je kazao da je siguran da će SPS posle izbora, ako to bude moguće, razgovarati prvo sa DS.

"Ako ne uspemo, verujem da će se ići i na druge opcije. Mi nećemo trgovati. Partnere ćemo da biramo u skladu sa svojim programom", istakao je Dačić.

Na pitanje koliko je realno da vladu formiraju blok oko DS, koalicija oko SPS-a i LDP, Dačić je odgovorio da su njegova stranka i LDP "bile veoma udaljene", ali je saradnja tamo gde su zajedno na vlasti "veoma dobra".

"Više na političkoj sceni nema isključivosti i takav savez je moguć. Ali, SPS ne bi sedeo u vladi koja će biti direktno suprostavljena našem programu. Niti želim da se stekne utisak da možemo sa svima. Nismo politički trgovci", naglasio je Dačić..

Na pitanje strahuje li da bi veliki pakt DS i SNS mogao da izbaci SPS iz igre, Dačić je odgovorio da "neće biti smak sveta" ako SPS ne bude u vlasti.

"Ko može i vama i meni sada da garantuje da DS i SNS neće ući u vladu? Pa, o tome bruji diplomatski kor. Ali, ni jednima ni drugima ne odgovara da se o tome govori", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: SPS ne zanimaju izborne kolone

Izvor: S media, 22.Jul.2011

Socijalističku partiju Srbije ne interesuju izborne kolone izjavio pretsednik te stranke Ivica Dačić. Ishod predstojećih izbora povezan sa evropskim integracijama. Razgovori mogući prvo sa Demokratskom strankom. ..Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.