IVICA DAČIĆ: Spremni smo za dijalog sa Prištinom, do trajnog rešenje može samo kompromisom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 23:43

IVICA DAČIĆ: Spremni smo za dijalog sa Prištinom, do trajnog rešenje može samo kompromisom

Šef srpske dilomatije istakao je i da formiranje Zajednice srpskih opština treba da prethodi postizanju konačnog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Beograd spreman za dijalog sa Prištinom, ali da taj dijalog i postizanje trajnog rešenja treba da podrazumevaju kompromis.

Dačić je tokom posete Kraljevu ukazao da su se promenile međunarodne okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da tzv. Kosovo više nema većinu u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

- Nema ni tako de blanko podršku nekih zapadnih zemalja koje ne smatraju da je to pitanje rešeno. Mi jesmo spremni za dijalog, ali taj dijalog i trajno rešenje treba da podrazumeva kompromis - poručio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić poručio Tačiju: Ako je priznanje ili ništa, ONDA NIŠTA!

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2020, 15:07

On je poručio da je nerealno i nepristojno da se na taj način, kako to vidi Tači, ide u dijalog MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da Beograd želi dijalog sa Prištinom sa rezultatom koji bi garantovao trajni mir i stabilnost. Odgovarajući na izjavu Hašima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.