Hapšenja zbog pljačke veka

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog "pljačke veka"

Policija uhapsila Uroša Petrovića, Nenada Kurila i još četiri osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u pljački pošiljke od 850.000 evra u martu 2011. godine u Beogradu.

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Uroša Petrovića (30), Nenada Kurila (26) i još četiri osobe osumnjičene da su u martu prošle godine učestvovale u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nazvanoj "pljačkom veka".

Hapšenja su izvršena na Zlatiboru, u Novom Sadu i Kragujevcu, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njima su privedeni svi za koje se sumnja da su učestvovali u toj pljački, potvrdio je RTS-u ministar policije Ivica Dačić.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je agenciji Beta da je uhapšeno šest osoba, na čelu sa Urošem Petrovićam i Nenadom Kurilom, koje su osumnjičene da su 10. marta prošle godine izvršile razbojništvo kada su presreli transport sa novcem firme 'Sekuritas servisiz' i oduzeli 850.000 evra.

Organizator pljačke Uroš Petrović uhapšen je u vili na Zlatiboru. On se, posle pljačke, kako se pretpostavlja, najpre krio u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju.

Nenad Kurilo, rođen 19. 6. 1986. u Beogradu, uhapšen je u Novom Sadu, u ulici Marije Bursać 43, zbog razbojništva izvršenog u martu 2011. u Beogradu. Sa njim je uhapšen i Darko Kurilo, rođen 20. 9. 1986. godine u Beogradu. Tokom hapšenja u Novom Sadu policija je pronašla oružje, municiju i drogu a u toku je pretres više lokacija u vezi sa tom grupom.

"To je bio trag da policija uveže tu priču, pripremali su pljačku 'Dis marketa' u Kragujevcu, planirana je pljačka u vrednosti od 300.000 evra. Dokazi postoje, i kako u Upravi kriminalističke policije kažu, reč je o pljačkašima koji u domenu imovinskih delikata predstavljaju naslednke Zemunskog klana na beogradskoj kriminalnoj pozorinici", rekao je ministar Dačić.

Naoružana grupa od šest pljačkaša sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem presrela je  transport novca koji se kretao u dva vozila "sitroen berlingo" ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Tom prilikom jedan radnik obezbeđenja lakše je povređen. Pljačkaši su oteli pet džakova novca i od radnika obezbeđenja četiri pištolja.

Razbojnici su, zatim, sa dva vozila marke "audi" autoputem, ispred policijske potere, bežali u pravcu železničke stanice Prokop. Kod stanice Prokop zapalili su svoja vozila, a  tom prilikom odjeknule su snažne detonacije. "Pljačka veka" dogodila se 10. marta 2011. godine.

Tri nedelje posle pljačke beogradska policija je uhapsila Petrovićevog kuma i još sedam osoba, dok su za Petrovićem i Kurilom raspisane poternice. Petrović je ranije hapšen zbog razbojništava, a protiv njega su u toku procesi za tri velike pljačke u kojima je odneto oko milion i 200.000 evra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni akteri pljačke 850.000 evra - jedan u vili, drugi u kući od 1.000 kvadrata

Izvor: Blic, 09.Apr.2012

Uroš Petrović (30) organizator pljačke veka 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je juče na Zlatiboru, dok je u istovremenoj akciji u Novom Sadu uhapšen i drugi begunac Nenad Kurilo (26) nekadašnji vozač Hitne pomoći, izjavio je za "Blic" ministar policije Ivica Dačić....

Nastavak na Blic...

Uhapšeni osumnjičeni za "pljačku veka" - jedan u vili, drugi u kući od 1.000 kvadrata

Izvor: S media, 09.Apr.2012

Uroš Petrović (30) organizator pljačke veka 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je juče na Zlatiboru, dok su u istovremenoj akciji u ulici Marije Bursać 43 u Novom Sadu uhapšeni Darko Kurilo (26) i Nenad Kurilo (26), nekadašnji vozač Hitne pomoći...Petrović je...

Nastavak na S media...

Uhapšen organizator "pljačke veka" u Ustaničkoj ulici

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012

Uroš Petrović (30) organizator "pljačke veka" 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je juče na Zlatiboru, dok je u istovremenoj akciji u Novom Sadu uhapšen i drugi begunac Nenad Kurilo (26) nekadašnji vozač Hitne pomoći, rekao je za "Blic" ministar policije Ivica Dačić...Petrović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Uhapšeni akteri prošlogodišnje pljačke u Ustaničkoj

Izvor: Studio B, 09.Apr.2012

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su šestoricu osumnjičenih da su u martu prošle godine učestvovali u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nazvanoj "pljačkom veka", saopštio je direktor policije Milorad Veljović. ..Akcije hapšenja su vršena na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu kao i Kragujevcu,...

Nastavak na Studio B...

U Beogradu uhapšeni akteri pljačke vijeka!

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2012, 00:38

BEOGRAD - Policija Srbije uhapsila je šest osoba koje sumnjiči da su učestvovale u pljački pošiljke od 850.000 evra prošle godine u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.