Uhapšen organizator pljačke veka u Ustaničkoj ulici

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen organizator "pljačke veka" u Ustaničkoj ulici

Uroš Petrović (30) organizator "pljačke veka" 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je juče na Zlatiboru, dok je u istovremenoj akciji u Novom Sadu uhapšen i drugi begunac Nenad Kurilo (26) nekadašnji vozač Hitne pomoći, rekao je za "Blic" ministar policije Ivica Dačić.

Petrović je uhapšen u vili, u kojoj je bio sa bratom, dok je Kurilo uhapšen u kući od 1.000 kvadrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za koju se pretpostavlja da je nedavno kupio.

Potragu za Petrovićem vodila je beogradska policija, koja je osumnjičene begunce lorirala juče ujutru, najpre Petrovića, koga su uhapsili pripadnici SAJ-a, a zatim i Kurila čije je hapšenje izvela Žandarmerija.

Novac tražili i u dedinom grobu

"U toku su pretresi, kako bi se pronašao novac iz pljačke, za koji se pretpostavlja da je ostao kod Petrovića", rekao je izvor "Blica" iz MUP Srbije.

Petrović se posle pljačke najpre krio najpre u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju. Posle hapšenja, on je sproveden u beogradsku policiju gde će biti saslušan.

"Za sada smo uhapsili šest osoba na čelu sa Urošem Petrovićam i Nenadom Kurilom. Oni su osumnjičeni da su 10. marta prošle godine izvršili rabojništvo kada su presreli transport sa novcem firme 'Sekuritas servisiz' i oduzeli 850.000 evra", rekao je večeras direktor policije Milorad Veljović.

Akcije hapšenja su vršene na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu kao i Kragujevcu, gde je, prema rečima Veljovića, ta grupa pripremala više razbojništava. On je dodao da se trenutno vrše pretresi na 11 lokacija.

Petrović, koji je sebe smatrao novim zemunskim kraljem organizovao je pljačku u saradnji sa desetoricom saučesniika. Pljačkaši su automobilom sa uključenom rotacijom presreli transport sa novcem firme "Sekuritas servisiz" u

Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oteli novac i pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.

Tri nedelje kasnije beogradska policija rasvetlila je pljačku i uhapsila Petrovićevog

kuma, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Miloša Markovića, policajca Petra Obradovića, Borisa Polića, Nenada Grčića takođe vozača Hitne pomoći i Senada Denaja, dok su poternice raspisane za Petrovićem, Kurilom i trećim beguncem koji još nije uhapšen, Aleksandrom Bulajićem, za kojim se i dalje traga. Kod uhapšenih, policija nije pronašla novac, zbog čega se i pretpostavilo da je gotovina, konvertovana u evre, ostala kod Petrovića.

Petrović je i pre pljačke u Ustaničkoj bio poznat policiji. Sa kumom Elekom je 2007. opljačkao firmu "Dip trejd" u Zemunu, kada su ukrali 13 miliona dinara, a sa grupom iz Ustaničke, u januaru 2010. presreo je transportno vozilo iste firme, "Sekuritas" kod tržnog centra "Piramida" u Novom Beogradu, gde su uz pretnju automatskim puškama oteli 23 miliona dinara.

Petrović je postao vođa razbojničke družine posle smrti Zemunca, Darija Dujmovića koga je ispred kladionice "Balkan bet" u Kiparsko- grčkom tržnom centru u Bulevaru Arsenija Čarnojevića ubio Nebojša Šarović, bivši telohranitelj Andrije Draškovića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.