Uhapšeni osumnjičeni za pljačku veka - jedan u vili, drugi u kući od 1.000 kvadrata

Izvor: S media, 09.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za "pljačku veka" - jedan u vili, drugi u kući od 1.000 kvadrata

Uroš Petrović (30) organizator pljačke veka 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je juče na Zlatiboru, dok su u istovremenoj akciji u ulici Marije Bursać 43 u Novom Sadu uhapšeni Darko Kurilo (26) i Nenad Kurilo (26), nekadašnji vozač Hitne pomoći.

Petrović je uhapšen u vili, u kojoj je bio sa bratom, dok je Kurilo uhapšen u kući od hiljadu kvadrata, za koju se pretpostavlja da je nedavno kupio.

Potragu za Petrovićem vodila je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << beogradska policija, koja je osumnjičene begunce lorirala juče ujutru, najpre Petrovića, koga su uhapsili pripadnici SAJ-a, a zatim i Kurila čije je hapšenje izvela Žandarmerija.

"U toku su pretresi kako bi se pronašao novac iz pljačke, za koji se pretpostavlja da je ostao kod Petrovića", kaže izvor "Blica" iz MUP Srbije.

Uhapšen profesor VIPOS-a i odbornik naprednjaka

Odbranio porodicu od razbojnika, preti mu doživotna (VIDEO)

Dačić: Grad da reši problem raseljavanja Roma

Petrović se posle pljačke najpre krio najpre u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju. Posle hapšenja, on je sproveden u beogradsku policiju gde će biti saslušan.

Petrović, koji je sebe smatrao novim zemunskim kraljem organizovao je pljačku u kojoj je sa desetoricom saučesniika izveo pljačku. Pljačkaši su automobilom sa uključenom rotacijom presreli transport sa novcem firme “Sekuritas servisiz” u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oteli novac i pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.

Tri nedelje kasnije beogradska policija rasvetlila je pljačku i uhapsila Petrovićevog kuma, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Miloša Markovića, policajca Petra Obradovića, Borisa Polića, Nenada Grčića takođe vozača Hitne pomoći i Senada Denaja, dok su poternice raspisane za Petrovićem, Kurilom i trećim beguncem koji još nije uhapšen, Aleksandrom Bulajićem i dalje traga. Kod uhapšenih, policija nije pronašla novac, zbog čega se i pretpostavilo da je gotovina, konvertovana u evre, ostala kod Petrovića.

Petrović je postao vođa razbojničke družine posle smrti Zemunca, Darija Dujmovića koga je ispred kladionice „Balkan bet“ u Kiparsko-grčkom tržnom centru u Bulevaru Arsenija Čarnojevića ubio Nebojša Šarović, bivši telohranitelj Andrije Draškovića.

(Blic, Foto: RTS)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.