Читај ми!

Hapšenja zbog "pljačke veka"

Policija uhapsila Uroša Petrovića, Nenada Kurila i još četiri osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u pljački pošiljke od 850.000 evra u martu 2011. godine u Beogradu.

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Uroša Petrovića (30), Nenada Kurila (26) i još četiri osobe osumnjičene da su u martu prošle godine učestvovale u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nazvanoj "pljačkom veka".

Hapšenja su izvršena na Zlatiboru, u Novom Sadu i Kragujevcu, a u njima su privedeni svi za koje se sumnja da su učestvovali u toj pljački, potvrdio je RTS-u ministar policije Ivica Dačić.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je agenciji Beta da je uhapšeno šest osoba, na čelu sa Urošem Petrovićem i Nenadom Kurilom, koje su osumnjičene da su 10. marta prošle godine izvršile razbojništvo kada su presreli transport sa novcem firme 'Sekuritas servisiz' i oduzeli 850.000 evra.

Organizator pljačke Uroš Petrović uhapšen je u vili na Zlatiboru. On se posle pljačke, kako se pretpostavlja, najpre krio u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju.

Nenad Kurilo, rođen 19. juna 1986. u Beogradu, uhapšen je u Novom Sadu, u Ulici Marije Bursać 43, zbog razbojništva izvršenog u martu 2011. u Beogradu. Sa njim je uhapšen i Darko Kurilo, rođen 20. sepmebra 1986. godine u Beogradu. Tokom hapšenja u Novom Sadu policija je pronašla oružje, municiju i drogu, a pretreseno je više lokacija u vezi sa tom grupom.

"To je bio trag da policija uveže tu priču, pripremali su pljačku 'Dis marketa' u Kragujevcu, planirana je pljačka u vrednosti od 300.000 evra. Dokazi postoje i, kako u Upravi kriminalističke policije kažu, reč je o pljačkašima koji u domenu imovinskih delikata predstavljaju naslednke zemunskog klana na beogradskoj kriminalnoj pozornici", rekao je ministar Dačić.

Naoružana grupa od šest pljačkaša sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem presrela je transport novca koji se kretao u dva vozila "sitroen berlingo" ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Tom prilikom jedan radnik obezbeđenja lakše je povređen. Pljačkaši su oteli pet džakova novca i od radnika obezbeđenja četiri pištolja.

Razbojnici su, zatim, sa dva vozila marke "audi" auto-putem, ispred policijske potere, bežali u pravcu železničke stanice Prokop. Kod stanice Prokop zapalili su svoja vozila, a tom prilikom odjeknule su snažne detonacije. "Pljačka veka" dogodila se 10. marta 2011. godine.

Tri nedelje posle pljačke, beogradska policija uhapsila je Petrovićevog kuma i još sedam osoba, dok su za Petrovićem i Kurilom raspisane poternice. Petrović je ranije hapšen zbog razbojništava, a protiv njega su u toku procesi za tri velike pljačke u kojima je odneto oko milion dvesta hiljada evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво