Formiran tim za primenu sporazuma s Prištinom

Izvor: Mondo, 05.Okt.2012, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran tim za primenu sporazuma s Prištinom

Kabinet premijera Ivice Dačića oformio je radnu grupu za primenu sporazuma o zajedničkoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu i Metohiji.

Kako navode "Novosti" na čelu tima biće šef tima za tehnički dijalog Dejan Pavićević.

Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović izjavio je "Novostima" da će u toj grupi, koja bi uskoro trebalo da se sastane sa predstavnicima Prištine i briselske administracije, biti stručnjaci iz ministarstava policije, odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poljoprivrede, uprave carina koji će pokušati da se dogovore sa kosovskim Albancima i EU kako da se potpisani sporazum sprovede na terenu, a da se, istovremeno, ispoštuje i zakonodavstvo Srbije.

List navodi da je radna grupa oformljena u četvrtak i da je time Vlada Srbije napravila još jedan korak ka ispunjavanju evropskih uslova za dobijanje datuma za otvaranje pregovora sa EU.

(Tanjug/Foto: Tanja Vačič, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.