Dačić uveren: Ne očekujem Kosovo u Interpolu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić uveren: Ne očekujem Kosovo u Interpolu!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ne ocekuje da će tzv. "Kosovo" postati clan Interpola

- Za članstvo je na glasanju potrebna dvotrećinska vecina prisutnih, ne računaju se uzdržani i odsutni. Ocekujem da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ne glasaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo nema dvotrećinsku većinu -  rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Takođe, dodao je da je laž da lažna država Kosovo ne može da sarađuje sa Interpolom jer nije član, jer tu je, kako kaže, Unmik koji ima sporazum sa Interpolom i preko njega se obavlja ta komunikacija.

Laž je da oni to žele da bi unapredili borbu protiv organizovani kriminala, kaze on i dodaje da Priština želi članstvo da bi to prikazala kao diplomatsku pobedu.

- Kosovo želi članstvo da bi pokazalo da je pitanje statusa rešeno i zato smo mi protiv - rekao je on dodajući da je "Kosovo" u tom cilju uložilo dosta napora, novca, lobiranja.

Bez rešenja statusa nije moguce članstvo u međunarodnim organizacijama, zaključio je šef srpske diplomatije.

Pratite nas na našem Instagram nalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.