Dačić umolio: Fijat ide za Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić umolio: Fijat ide za Rusiju

Rusija je obećala da će dozvoliti bescarinski uvoz određene kvote Fijatovih automobila, proizvedenih u Srbiji, iako to nije njen ekonomski interes, izjavio je u Moskvi premijer Srbije Ivica Dačić.

Srbija za početak tražila kvotu od 10.000 automobila: Nije im interes, ali su pristali

 

Na kraju posete, tokom koje je razgovarao sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Putinom i Dmitrijem Medvedevom i predstavnicima Vnještorgbanke (VTB), Dačić je spskim novinarima izjavio da uvoz Fijatovih automobila nije prioritet za Rusiju.

 

"Ona ima svoju automobilsku industriju, ima milion zaposlenih u toj industriji, koja i sama ima problema. Nelogičan je zahtev da nam oni odobre da izvoz Fijata bude pod režimom slobodne trgovine, jer imaju svoje proizvođače", rekao je Dačić i dodao da je "molio" Putina jer više ne može da "izdrži pritiske javnosti i ministra finansija" Mlađana Dinkića, da pristane na bescarinski uvoz.

 

"Putin mi je obećao da će to da učini, da će uvesti neke male količine za početak. Ako bi se gledao ekonomski interes, oni su apsolutno protiv toga, jedino zbog tog našeg privilegovanog partnerstva, odnosno statusa koji imamo ovde (u Rusiji), oni će izaći u susret tim zahtevima. Odobriće određene kvote koje će na početku biti znatno manje od onoga što Fijat može da proizvede", rekao je Dačić i istakao da je Srbija za početak tražila kvotu od 10.000 automobila.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić umolio Putina: Naš fića bez carine u Rusiji

Izvor: Kamatica.com, 11.Apr.2013

Rusija je obećala da će dozvoliti bescarinski uvoz odredjene kvote Fijatovih automobila, proizvedenih u Srbiji, iako to nije njen ekonomski interes, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić..

Nastavak na Kamatica.com...

Kad Dinkić „pritisne“

Izvor: Danas, 11.Apr.2013

Rusija je obećala da će dozvoliti bescarinski uvoz određene kvote Fijatovih automobila, proizvedenih u Srbiji, iako to nije njen ekonomski interes, izjavio je juče u Moskvi premijer Srbije Ivica Dačić. Na kraju posete, tokom koje je razgovarao sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.