Dačić u Njujorku sa zvaničnicima Kipra, Moldavije i Japana, ali i šefom EU diplomatije

Izvor: Press, 27.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Njujorku sa zvaničnicima Kipra, Moldavije i Japana, ali i šefom EU diplomatije

Tokom nedelje u kojoj je održana generalna debata 74. zasedanja Generalne skupštine UN, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je priliku da se sretne sa velikim brojem predsednika i premijera, saopštilo je resorno ministarstvo.
Foto:Blic
Dačić je imao kratke susrete i razgovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << premijerom Japana Šinzo Abeom, predsednikom Kipra Nikosom Anastasiadesom, predsednikom Bugarske Rumenom Radevom, predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom.

Razgovarao je i sa predsednikom Malija Ibrahimom Keitom, izabranim predsedikom Gvatemale Alehandrom Giamatejem, kao i premijerom Ugande Ruhakanom Rugundom.
Prilikom razgovora, Dačić je sa sagovornicima razmenio mišljenja o aktuelnim događajima u međunarodnim odnosima, iskoristio priliku i da ih upozna sa situacijom u Srbiji i regionu.
Takođe, sreo se i sa ministrom inostranih poslova Narodne Republike Kine Vang Jiem koji ga tom prilikom pozvao da uskoro zvanično poseti Kinu.
 


U kraćem razgovoru sa ministrom inostranih poslova Španije i novim visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom razmenjena su mišljenja o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova / RAS Srbija
Dačić sa Makronom
Šef srpske diplomatije imao je i kraće razgovore sa ministrom inostranih poslova Kipra Nikosom Hristoduludisom, ministrom inostranih poslova Libana Žibranom Bazilom, ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom i ministarkom inostranih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide.
Dačić je takođe imao kraće razgovore sa ministrom inostranih poslova Tunisa, šefom diplomatije Letonije, ministrom inostranih poslova Nepala, ministrom spoljnih poslova Komora, ministrom inostranih poslvoa Burundija, ministrom inostranih poslova Kabo Verdea, državnim sekretarom Svete Stolice Pjetrom Parolinom, generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije i drugima, saopšteno je iz MSP-a.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.