Dačić u Beču na neformalnom sastanku šefova diplomatija EU

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Beču na neformalnom sastanku šefova diplomatija EU

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće danas i sutra u Beču, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo, u organizaciji visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini i austrijskog predsedavanja EU.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije centralna tema sastanka biće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << efektivni multilateralizam.

 Na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU i država kandidata, Dačić će učestvovati na neformalnom radnom ručku na poziv ministarke spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl. Tema neformalnog radnog ručka biće "Kritična infrastruktura i digitalizacija".

"Sastanak u Beču biće odlična prilika da se na najvišem nivou razgovara o svim aktuelnim pitanjima u odnosima EU i Srbije nakon predstavljanja Godišnjeg izveštaja o politici proširenja i izveštaja o kandidatima i potencijalnim kandidatima", navodi se u saopštenju.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije na neformalnom sastanku u Beču u četvrtak i petak će razmatrati i situaciju na Zapadnom Balkanu s fokusom na proširenje.

Sastanku će prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes Han kao i predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister.

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU i država kandidata se održava dva puta godišnje, po jednom u toku svakog predsedavanja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić sa šefom diplomatije Liberije o odnosima dve zemlje

Izvor: RTS, 30.Avg.2018, 17:00

. Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Liberije Varni Sirlif u razgovoru su potvrdili prijateljske odnose dve zemlje, pri čemu je posebno naglašena spremnost Vlade Srbije da se bilateralna saradnja i politički dijalog podignu na što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.