Dačić sa Gigu: Članstvo Srbije u EU prioritet

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Gigu: Članstvo Srbije u EU prioritet

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je danas, tokom sastanka sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Francuske Elizabet Gigu, da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike.
Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova je podsetio na tradicionalno prijateljstvo Srbije i Francuske, savezništvo i zajedničke pobede u Prvom svetskom ratu, kao i na dugogodišnju političku, ekonomsku i kulturnu saradnju dve zemlje.

Dačić je ocenio bilateralne odnose veoma dobrim, uz izražavanje spremnosti da se saradnja dve zemlje intenzivira, naročito u privrednoj oblasti, čemu će, kako je istakao, doprineti i predstojeća poseta francuskog premijera Manuela Valsa Beogradu, 6. i 7. novembra 2014. godine.

Tokom sastanka posebno je razmotrena situacija u regionu i uloga Srbije u očuvanju stabilnosti i jačanju regionalne saradnje.

Elizabet Gigu izrazila je uverenje da će prijateljski odnosi Francuske i Srbije i dalje biti unapređivani.

Posebno je pohvalila posvećenost Srbije reformama na putu evropskih integracija i istakla važnost istovremenog sprovođenja političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, naročito zbog činjenice da se Evropska unija sve više profiliše kao politička, a ne samo ekonomska zajednica.

Ona je pozdravila aktivnu ulogu Srbije u regionalnoj saradnji, konstruktivni dijalog sa Prištinom i založila se za intenzivniji dijalog Francuske i Srbije po svim važnim pitanjima od obostranog interesa.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odnosi FR i Srbije veoma dobri"

Izvor: B92, 01.Nov.2014

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i šefica Odbora za spoljne poslove Skupštine Francuske Elizabet Gigu ocenili su danas međusobne odnose veoma dobrim...Obe strane su izrazile spremnost da se saradnja intenzivira, naročito u privrednoj oblasti, čemu će doprineti i predstojeća poseta francuskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.