Izvor: RTS, 28.Nov.2022, 15:20

Dačić sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Severne Irske Leo Dokerti istakli su obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje.
Dačić i Dokerti sastali su se na marginama Konferencije posvećene prevenciji seksualnog nasilja u konfliktima u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Londonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poskova.

Šef srpske diplomatije je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima.
Kako se navodi, postoji spremnost i za unapređenje saradnje, između ostalog, u unapređenju i implementaciji mera za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim konfliktima, kao i za pomoć žrtvama takvih zločina.
Tokom sastanka, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.
Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.