Izvor: S media, 27.Jun.2012, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić prelomio: Nova vlada SNS-SPS-URS?

Posle skoro mesec i po dana pregovora oko formiranja parlamentarne većine, mediji u Srbiji spekulišu da će novu vladu formirati Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i URS, ali i da je već dogovoren broj i podela resora unutar potencijalne vlade.

"Politika" piše, pozivajući se na neimenovane izvore, da je lider SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ivica Dačić "prelomio” i da ta stranka ulazi u vladu sa SNS i URS, kao i da će nova parlamentarna većina imati 131 poslanika, ali da je moguće da će im se pridružiti još neka od manjih partija.

SNS pobednički: Danas razgovori sa SPS o vladi

Žarko Obradović: DS ćuti, a nas pritiskaju

DS: Socijalisti, u čemu je problem?

List prenosi da bi nova vlada trebalo da ima 12 resora i 13 članova i da je dogovor postignut i oko raspodele većine resora.

Prema saznanjima "Politike", Ivica Dačić bi bio premijer i zadržao bi funkciju ministra unutrašnjih poslova, vršilac dužnosti lidera naprednjaka Aleksandar Vučić bio bi potpredsednik vlade i ministar za evropske integracije, dok bi drugi potpredsednik vlade bio lider PUPS-a Jovan Krkobabić.

Lider URS Mlađan Dinkić, kako prenosi "Politika", vodio bi resor privrede, regionalnog razvoja i rada, dok bi potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković dobila Ministarstvo finansija.

Potpredsednica socijalista Slavica Ðukić Dejanović, prema tim informacijama, treba da bude na čelu Ministarstva zdravlja, socijalne zaštite i porodice, dok će predsednik Nove Srbije Velimir Ilić preuzeti resor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Na čelo Ministarstva spoljnih poslova trebalo bi da dođe potpredsednica URS-a Suzana Grubješić, dok je funkcioner SNS Borislav Pelević navodno novi ministar odbrane, piše "Politika".

List prenosi i da potpredsednici SPS Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović ostaju na starim funkcijama - Ministarstva za infrastrukturu i Ministarstva prosvete.

S druge strane, "Blic" prenosi, pozivajući se takođe na neimenovane izvore, da je SNS insistirala kod SPS-a da njima pripadnu resori vezani za odnose sa međunarodnom zajednicom, i da bi u slučaju da vladu formiraju SNS, SPS i URS unutrašnja politika bila prepuštena socijalistima i URS.

"Sva životna pitanja i finansije bile bi na SPS i URS a to znači i mnogo veću odgovornost", naveo je sagovornik "Blica".

S media saznaje: Tadić traži raskidanje sporazuma sa socijalistima u Beogradu! Opširnije OVDE.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.