Dačić o strateškim ciljevima Narodne skupštine: Moj zadatak je da štitim ugled i dostojanstvo Parlamenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 09:38

Dačić o strateškim ciljevima Narodne skupštine: Moj zadatak je da štitim ugled i dostojanstvo Parlamenta

Novi predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže da oni koji misle da je to protokolarna funkcija u stvari o parlamentu misle sve najgore.

Ivica Dačić, koji je juče izabran za predsednika Skupštine Srbije, ukazao je na to da je nova funkcija za njega jedna velika čast i veliki izazov.

- Uvek sam i svuda govorio da je osnova i izvor svake političke vlasti u Srbiji, osim toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je to narod kao vrhovno telo koje bira organe vlasti, da je parlament najviše predstavničko telo, nosilac zakonodavne i ustavotvorne vlasti, ima svoju ulogu svoj zadatak i potpuno je drugačiji od izvršne vlasti - naveo je Dačić.

Dačić, koji je i lider SPS-a, smatra da je ipak drugačija pozicija predsednika parlamenta u kojoj je on istovremeno i na čelu jedne stranke.

- Misle da je to neko levo smetalo i slepo crevo u koji dolaze oni koji ne mogu da se snađu da budu nešta drugo nego će ostati poslanici. To je slika koju ne smemo da dozvolimo - ukazao je Dačić i istakao da je njegov zadatak da štiti ugled i dostojanstvo parlamenta.

- Očekujem veoma dobru operativnu saradnju sa predsednikom Republike, Vladom Republike Srbije i predsednicom Vlade. Upravo na realizaciji naših strateških ciljeva u narednom periodu biće od velike važnosti oživljavanje dinamike rada parlamenta - poručio je Dačić.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.