Dačić o pritiscima: Možda i priznaju KiM

Izvor: Večernje novosti, 03.Okt.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o pritiscima: Možda i priznaju KiM

ŠPANIJA neće priznati nezavisnost KiM, ali bi neke manje članice EU koje to nisu učinile, ipak, mogle da pokleknu. To je u petak izjavio prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, posle saznanja „Novosti“ da će u EU jačati pritisak na Španiju, Grčku, Slovačku, Kipar i Rumuniju da priznaju lažnu državu Kosovo: - Tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost KiM imaju dosta problema, ali, s druge strane, i cela Evropa i svet će imati problema zbog toga što su prihvatili principe jednostranog proglašenja nezavisnosti. Dačić veruje i da će izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, čije objavljivanje je planirano za 8. oktobar, biti pozitivan i Beograd bi do kraja godine mogao da otvori pregovaračka poglavlja 32 i 35, o finansijskoj kontroli i KiM, ali da će pre svega zavisiti od stava Berlina.- Nemci su smatrali da najpre moraju da budu otvorena poglavlja, o bezbednosti i vladavini prava, a kada smo s njima uspostavili bolje odnose, rekli su da bi to možda moglo da bude poglavlje 35 o Kosovu - zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić: Neke zemlje će da pokleknu zbog Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2014, 00:13

Španija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, ali bi neke manje članice Evropske unije, koje to nisu učinile, ipak, mogle da pokleknu, izjavio prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, prenose Novosti...List podseća na saznanja da će u EU jačati pritisak na Španiju, Grčku,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.