Dačić informisao ambasadore Srbije o stanju na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić informisao ambasadore Srbije o stanju na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Beogradu informisao ambasadore Srbije o situaciji na Kosovu, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

On je sa ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom u Iranu Draganom Todorovićem tokom odvojenih sastanaka ponovio spoljnopolitičke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prioritete i naložio im pojačano angažovanje u skladu sa nacionalnim interesima Srbije, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su pored informacija o stanju u državama u kojima su predstavnici, Dačića informisali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu. Oni su naveli da su aktivnosti na tom planu posebno važne u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Dačić je ambasadorima preneo razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu, navodi se u saopštenju.

Dačić i Bocan-Harčenko razgovarali o Kosovu i saradnji Srbije i Rusije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas s ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o pitanju Kosova, saradnji u međunarodnim organizacijama i nastavku sveobuhvatne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić i Bocan-Harčenko su izrazili zadovoljstvo dinamikom susreta visokih zvaničnika dve zemlje i uspešnom saradnjom u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Bocan-Harčenko je u julu stupio na dužnost ambasadora Rusije u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2019

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije. Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom Srbije u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.