Dačić i ambasadorka Kanade ocenili pozitivnom dinamiku razvoja bilateralnih odnosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2020, 15:17

Dačić i ambasadorka Kanade ocenili pozitivnom dinamiku razvoja bilateralnih odnosa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Kanade Ketlin Čaba (Kathleen Csaba) danas su u razgovoru u Beogradu zajednički ocenili da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazali spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i za dalje razvijanje partnerskih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Čaba razgovarali su i o saradnji Srbije i Kanade u okviru međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizacija, navodi se u saopštenju.

Dvoje zvaničnika izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je ponovila zahvalnost Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na podršci i pomoći prilikom repatrijacije državljana Kanade tokom pandemije koronavirusa, naglasivši da je operacija bila kompleksna jer se nisu evakuisali samo Kanađani koji su se nalazili na teritoriji Srbije već iz čitavog regiona i da je repatrijacija bila uspešna uz svesrdnu pomoć institucija Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić i Čavušoglu: Sredinom juna, relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 08:26

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu istakli su u telefonskom razgovoru visok nivo političkih odnosa dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.