Dačić i Čavušoglu: Sredinom juna, relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu istakli su u telefonskom razgovoru visok nivo političkih odnosa dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Saglasili su se da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, istakli su saradnju u toku pandemije kovid 19, kada je turska uputila medicinsku pomoć Srbiji, dok su istovremeno Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su želeli da se vrate u svoju zemlju.

Ministar Dačić je još jednom zahvalio turskoj strani na pomoći koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije.

Čavušoglu je najavio da će sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku, kako bi u ovoj zemlji neometano počela turistička sezona.

Izrazio je nadu da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

Ministar Dačić je naglasio da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu i ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije posebno u manje razvijenim delovima naše zemlje.

Ukazao je da Republika Srbija pridaje posebnu pažnju ekonomskoj saradnji sa turskom stranom, što je i preduslov za dalji razvoj čitavog regiona.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju saradnje i koordinaciji nastupa u međunarodnim organizacijama.

Ministar Čavušoglu je sa zadovoljstvom prihvatio poziv ministra Dačića da poseti Srbiju nakon završetka izbornog procesa.

 

 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво