Dačić i Tanin razgovarali o situaciji na KiM i dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 27.Okt.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tanin razgovarali o situaciji na KiM i dijalogu Beograda i Prištine

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spojnih poslova Ivica Dačić i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef misije UNMIK na Kosovu Zahir Tanin razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, perspektivi dijaloga Beograda i Prištine i delovanju UNMIK-a.

U razgovoru je naglašen značaj daljeg nesmanjenog angažovanja te misije u oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ključnim za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se dodaje, Dačić je primio Tanina u sklopu njegove redovne posete Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a.

U kontekstu pokušaja izmene formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, Dačić je podvukao da je za Srbiju i za stabilnost u regionu veoma važno nastaviti, kao i do sada, sa redovnim i transparentnim razmatranjem svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji dok je na snazi rezolucija 1244 (1999).

Dačić je izrazio posebnu zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata UNMIK, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovođenjem u skladu sa rezolucijom SB UN 1244 (1999).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnici kosovskih Srba sa delegacijom NATO o bezbednosti na Kosovu

Izvor: Beta, 27.Okt.2017

Delegacija predstavnika kosovskih Srba koju je predvodio potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastala se danas u glavnom štabu KFOR-a u Prištini sa delegacijom NATO-a na čijem je čelu bila zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler (Rose Gottemoeller).Bezbednost...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.