Dačić i Tači: Nema dogovora!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tači: Nema dogovora!

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači rekli su večeras posle 21. runde dijaloga u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, da nije postignut dogovor o pravosuđu.

Ivica Dačić, Ketrin Ešton i Hašim Tači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (Foto: Arhiva)

 

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora kazao da će razgovori o tome biti nastavljeni 12. februara, pošto na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu budu učestvovali i on i kosovski premijer.

 

Tači je naveo da u večerašnjim razgovorima jeste postignut napredak i da je bilo reči i o delovanju novih opštinskih vlasti na severu Kosova i izborima 23. februara za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

 

Dačić je naglasio da dogovor o pravosuđu nije postinut zato što srpska strana zahteva da se poštuje početni stav iz aprilskog sporazuma Beograd-Priština da zaposleni u policiji i pravosuđu odražavaju etničku strukturu stanovništva.

 

"Budući da je sada reč o jednoj široj teritoriji nego što je sever Kosova, odnosno sedam opština tzv. Kosovsko-mitrovačkog regiona, a ne samo o severu i srpskim opštinama, i imajući u vidu da se želi da to bude jedan sud, moraju se naći odgovarajući mehanizmi koji bi Srbima garantovali pravednu situaciju i pravedne procese kad je reč o funkcionisanju tužilaštva i pravosudnih organa", poručio je

Dačić.

 

Povodom izbora za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice srpski premijer je rekao da Srbija očekuje da će oni biti održani bez problema, ali, kako je naglasio, "veoma smo iznenađeni i negativno ocenjujemo postupak koji je danas poveden protiv Olivera Ivanovića".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Još nema dogovora o pravosudju

Izvor: Beta, 28.Jan.2014, 08:21

BRISEL, 28. januara 2014. (Beta) - Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači izjavili su posle 21. runde dijaloga u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, da nije postignut dogovor o pravosudju...Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u ponedeljak uveče...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.