Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, održali su brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva Prištine za prijem u članstvo Interpola.
Na sastanku je istaknuto da je posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su obavešteni da će Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.
"Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu Prištine u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol", zaključuje se u saopštenju.
Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da će se srpska delegacija na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu boriti se do poslednjeg trenutka da takozvana država Kosovo, koje je pozvano da prisustvuje kao posmatrač, ne postane član te institucije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brifing za ambasadore povodom zahteva tzv. Kosova za prijem u Interpol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović održali su danas zajedno brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"TO JE NAŠA UNUTRAŠNJA STVAR!" Peking MOMENTALNO ODGOVORIO Amerima, neće dozvoliti BEZOBRAZLUK I MEŠANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11

Američke "crne liste" su oružje novog kolonijalizma...Kina je uručila protest Sjedinjenim Državama zbog uvođenja sankcija protiv osam kineskih kompanija zbog navodnog kršenja ljudskih prava u Ujgurskoj autonomnoj oblasti Sinkjang, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.