TO JE NAŠA UNUTRAŠNJA STVAR! Peking MOMENTALNO ODGOVORIO Amerima, neće dozvoliti BEZOBRAZLUK I MEŠANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"TO JE NAŠA UNUTRAŠNJA STVAR!" Peking MOMENTALNO ODGOVORIO Amerima, neće dozvoliti BEZOBRAZLUK I MEŠANJE

Američke "crne liste" su oružje novog kolonijalizma.

Kina je uručila protest Sjedinjenim Državama zbog uvođenja sankcija protiv osam kineskih kompanija zbog navodnog kršenja ljudskih prava u Ujgurskoj autonomnoj oblasti Sinkjang, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang.

- SAD su, pod izgovorom da štite ljudska prava, na spisak dodale Biro za javnu bezbednost u Sinkjangu, osam kineskih kompanija, i uvele im ograničenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je ozbiljno kršenje osnovnih principa međunarodnih odnosa. Takve akcije predstavljaju i mešanje u unutrašnje stvari Kine i štete kineskim interesima. Mi ih osuđujemo i izražavamo odlučan protest - rekao je diplomata.

- Sinkjang je u potpunosti unutrašnja stvar Kine i tamo nema "problema" sa poštovanjem ljudskih prava - naglasio je Geng Šuang.

#Pakistan has made enormous contributions to fighting terrorism, which deserves the full recognition of the international community: Geng Shuang, spokesperson of China’s Foreign Ministry said after the UN approved the listing of Masood on Wednesday. pic.twitter.com/5wpmjYOscy

— Global Times (@globaltimesnews) May 1, 2019

- Pozivamo SAD da hitno isprave napravljene greške, ukinu svoju odluku i prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari Kine - ukazao je on.

Ranije je saopšteno da SAD stavile na "crnu listu" 28 kineskih državnih i privatnih organizacija i kompanija zbog njihove navodne povezanosti s nasiljem nad etničkim Ujgurima u kineskoj provinciji Sinkjang, gde su muslimani većina. Među zabranjenima su i vladine agencije, kao i tehnološke kompanije specijalizovane za opremu za nadzor. Kao razlog za uvođenje zabrane navodi se da su te organizacije umešane u kršenja ljudskih prava u provinciji Sinkjang.

Tramp DODIRNUO KOLENO finskom predsedniku - o reakciji Finca priča ceo svet! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.