Dačić i Čen Bo o saradnji, odnosima dve zemlje, pandemiji...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 12:27

Dačić i Čen Bo o saradnji, odnosima dve zemlje, pandemiji...

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Kine Čen Bo ocenili su da su ukupni odnosi Srbije i Kine u prethodnim mesecima dodatno produbljeni uprkos specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID-19.

Dačić je još jednom zahvalio na ukupnoj pomoći kineske strane u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19, dok je ambasadorka zahvalila na podršci i pomoći koju je Srbija pružila Kini od početka epidemije u toj zemlji, posebno naglasivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značaj posete šefa srpske diplomatije Kini u februaru, u jeku epidemije COVID-19.

Ambasadorka je posebno zahvalila na spremnosti šefa srpske diplomatije da na poziv državnog savetnika i ministra inostranih poslova Kine Vang Jia učestvuje na međunarodnoj video konferenciji na visokom nivou o "Pojasu i putu" pod nazivom "Suzbijanje COVID-19 solidarnošću".

Izrazila je uverenje da će konferencija imati veliki značaj za intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", borbu protiv COVID-19, kao i za ekonomski oporavak na globalnom nivou.

Dačić je zahvalio na pozivu i istakao da naša strana pridaje veliki značaj održavanju ove konferenciji i da će to biti izvanredna prilika za razmenu mišljenja o aktuelnoj situaciji na globalnom planu u svetlu epidemije COVID-19 i o modalitetima za intenziviranje ukupne, posebno ekonomske saradnje u post- pandemijskom periodu.

Obostrano je konstatovano da se u narednom periodu sa stabilizacijom epidemiološke situacije očekuje dalje intenziviranje ukupne saradnje i dijaloga na visokom i najvišem političkom nivou dve zemlje, kako bilateralno, tako i kroz mehanizam saradnje Kina-CIEZ i inicijativu "Pojas i put".

Dačić je podsetio da je tokom svoje nedavne posete Kini uputio poziv državnom savetniku i ministru inostranih poslova Kine Vang Jiu da poseti Srbiju i izrazio očekivanje da će ona biti realizovana.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Čen Bo o epidemiji i saradnji dve zemlje

Izvor: RTS, 15.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo ocenili su da su ukupni odnosi Srbije i Kine u prethodnim mesecima dodatno produbljeni, uprkos specifičnim uslovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. ...

Nastavak na RTS...

Uzalud traže rascep između Vučića i mene: Ivica Dačić o odnosima dve partije

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2020, 09:24

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i lider SPS: Ako neko bolje od nas dvojice zna kakvi su odnosi između SPS i SNS, neka napravi Vladu po svojoj meri. Tražićemo da se buduće rešenje za KiM verifikuje u okviru UN AKO neko bolje od mene i Vučića zna kakvi su odnosi između...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.