Dačić i Čen Bo o epidemiji i saradnji dve zemlje

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 12:33

Dačić i Čen Bo o epidemiji i saradnji dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo ocenili su da su ukupni odnosi Srbije i Kine u prethodnim mesecima dodatno produbljeni, uprkos specifičnim uslovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.
Ivica Dačić je još jednom zahvalio na ukupnoj pomoći kineske strane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u borbi protiv zarazne bolesti kovid 19, dok je ambasadorka Čen Bo zahvalila na podršci i pomoći koju je Srbija pružila Kini od početka epidemije u toj zemlji, posebno naglasivši značaj posete ministra Ivice Dačića Narodnoj Republici Kini u februaru, u najtežim trenucima, odnosno jeku epidemije koronavirusa u Kini.

Ambasadorka je posebno zahvalila na spremnosti šefa srpske diplomatije da, na poziv državnog savetnika i ministra inostranih poslova Kine Vang Jia, učestvuje na međunarodnoj video konferenciji na visokom nivou o "Pojasu i putu" pod nazivom "Suzbijanje kovida 19 solidarnošću".
Izrazila je uverenje da će konferencija imati veliki značaj za intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", borbu protiv kovida 19, kao i za ekonomski oporavak na globalnom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Ministar Dačić je, zahvaljujući na pozivu ministra Vanga, istakao da naša strana pridaje veliki značaj održavanju ove konferenciji i da će to biti izvanredna prilika za razmenu mišljenja o aktuelnoj situaciji na globalnom planu u svetlu epidemije koronavirusa i modalitetima za intenziviranje ukupne, posebno ekonomske saradnje u postpandemijskom periodu.
Obostrano je konstatovano da se u narednom periodu, sa stabilizacijom epidemiološke situacije u dvema zemljama, očekuje dalje intenziviranje ukupne saradnje i dijaloga na visokom i najvišem političkom nivou dve zemlje, kako bilateralno, tako i kroz mehanizam saradnje Kina-CIEZ i inicijativu "Pojas i put".
Ministar Dačić je podsetio da je tokom svoje nedavne posete Kini uputio poziv državnom savetniku i ministru inostranih poslova Kine Vang Jiu da poseti Srbiju i izrazio očekivanje da će, kada se za to steknu uslovi, ona biti realizovana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na međunarodnoj konferenciji o suzbijanju kovid-19 solidarnošću

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo ocenili su danas da su odnosi dve zemlje u prethodnim mesecima dodatno produbljeni, uprkos specifičnim uslovima zbog pandemije kovid-19, saopštilo je ministarstvo...Tokom sastanka u Beogradu, kineska ambasadorka je zahvalila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić: Zahvalnost Alžiru zbog principijelne pozicije o Kosovu

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 07:42

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Narodne Demokratske Republike Alžir Sabrijem Bukadumom. . Sagovornici su razmenili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.