Dačić i Bocan-Harčenko o unapređenju bilateralne saradnje

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Bocan-Harčenko o unapređenju bilateralne saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko su se tokom sastanka osvrnuli i na predstojeće održavanje sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojom sa srpske strane kopredsedava ministar Dačić, a koje je planirano da se održi u Kazanju, u martu ove godine.

Ivica Dačić čestitao je ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije.
Izrazio je posebno zadovoljstvo povodom reizbora na funkciju u Vladi Ruske Federacije, svog kolege, ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, kome je u čestitki uručenoj ambasadoru Ruske Federacije, poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu.
"Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Republike Srbije i Ruske Federacije", naveo je Dačić u čestitki ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.
Istakao je da su brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu doprineli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između Srbije i Rusije u svim oblastima.
"Posebno želim da, još jednom, izrazim zahvalnost za doslednu podršku Ruske Federacije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja", navodi se u čestitki ministra Dačića ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić razgovarao s ruskim ambasadorom o daljoj saradnji i poslao čestitku Lavrovu

Izvor: Danas, 23.Jan.2020

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas s ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Danas...

Knežević i Harčenko: Prijateljski politički odnosi preduslov za ekonomsku saradnju

Izvor: Danas, 23.Jan.2020

Ministar privrede Goran Knežević i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko istakli su u današnjem razgovoru važnost prijateljskih političkih odnosa, koji su preduslov za nastavak dosadašnje veoma plodne ekonomske saradnje, a posebna pažnja posvećena je aktuelnoj situaciji u "Fabrici...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.