Dačić i Bocan-Harčenko o unapređenju bilateralne saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko su se tokom sastanka osvrnuli i na predstojeće održavanje sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojom sa srpske strane kopredsedava ministar Dačić, a koje je planirano da se održi u Kazanju, u martu ove godine.

Ivica Dačić čestitao je ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije.

Izrazio je posebno zadovoljstvo povodom reizbora na funkciju u Vladi Ruske Federacije, svog kolege, ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, kome je u čestitki uručenoj ambasadoru Ruske Federacije, poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu.

"Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Republike Srbije i Ruske Federacije", naveo je Dačić u čestitki ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Istakao je da su brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu doprineli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između Srbije i Rusije u svim oblastima.

"Posebno želim da, još jednom, izrazim zahvalnost za doslednu podršku Ruske Federacije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja", navodi se u čestitki ministra Dačića ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво