Dačić: U ponedeljak počinju konsultacije, međustranački dijalog u junu

Izvor: VOA, 18.Apr.2021, 12:28

Dačić: U ponedeljak počinju konsultacije, međustranački dijalog u junu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sutra, u ponedeljak 19. aprila, počinju onlajn konsultacije evropskih parlamentaraca sa predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, a da on će za 26. april zakazati sastanak sa strankama koje ne žele posredovanje Evropljana. Čini mi se da onlajn konsultacije počinju sutra od 12 sati sa poslanicima SNS, oko 13 sa SPS i taj proces će trajati do 22. aprila, sve onlajn, rekao je Dačić za TV Pink, prenosi FoNet. Posle će razgovarati sa vanparlamentarnim strankama, a onda će meni 7. maja da se jave i obaveste me šta je bilo, pa dijalog neće početi pre juna, ukazao je on. Dačić je dodao da će sutra za 26. april zakazati sastanak sa strankama koje ne žele prisustvo evropskih posrednika, na temu poboljšanja izbornih uslova. Odavde su se na mene žalili kako sam ja prereka za dijalog, a ja sam učinio sve što sam mogao, hteo sam da ubrzam Evropski parlament, predočio je on.  Nikakav problem nije da se o najtežim temama vodi dijalog, dodao je on i istakao da će predstavnici SNS i SPS učestvovati u oba dijaloga. Većina kritika koje dolaze iz Brisela su napisane odavde, iz političkih krugova, rekao je Dačić. I predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi prvi sastanak vlasti i stranaka koje ne žele učešće stranih posrednika mogao da bude održan u narednih desetak dana. Jovanović je za Politiku rekao da ga je o tome obavestio Dačića i da bi bilo dobro da na sastanku učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dijalog će izgledati onako kako vlast bude htela, i zbog toga će za uspeh ili neuspeh tog dijaloga biti odgovorna vlast. Samo razgovorom možemo nešto da postignemo, dodao je Jovanović, saopštio je DSS. On je zaključio i da opozicija u ovom trenutku nema nikakve poluge pritiska na vlast i dodao da je to svima jasno. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednički izbori u Siriji 26. maja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2021

Predsednički izbori u Siriji biće održani 26. maja, objavio je predsednik sirijskog parlamenta Hamuda Sabag. To su drugi predsednički izbori od početka rata pre deset godina koji je razorio zemlju predvođenu Bašarom el Asadom. Sirijci koji žive u inostranstvu moći će da glasaju u svojim ambasadama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Počinju onlajn konsultacije evroparlamentaraca sa predstavnicima parlamentarnih stranaka

Izvor: Danas, 19.Apr.2021, 08:20

Poslanici Evopskog parlamenta i Srpske napredne stranke SNS započeli su konsultativni sastanak, u pripremnoj fazi medjustranačkog dijaloga.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.