Dačić: Tači u Preševu - lažna vest

Izvor: B92, 11.Sep.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tači u Preševu - lažna vest

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hašim Tači sigurno neće posetiti Preševo i da je to bila lažna vest.

"To je bila lažna vest koja je objavljena da bi skrenula pažnju sa uspešne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić za TV Pink. On je dodao da je odmah utvrđeno da je lažna vest jer je navodno trebalo da dođe u Preševo sa komesarom Johanesom Hanom, ali da je iz kabineta komesara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hana to demantovano.

"Nije bilo zahteva za odobravanje njegove posete. Mi smo zvali i Hanov kabinet i oni su nam rekli da on nije planirao posetu Preševu i da je tada u Strazburu", naglasio je Dačić.

On je rekao da je i sam Tači svestan da ne može da dodje u Preševo i da je rekao medijima u Prištini da problem za njegov dolazak predstavlja presuda i poternica.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Tači sigurno neće posetiti Preševo

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2018

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Hašim Tači sigurno neće posjetiti Preševo i da je to bila lažna vijest.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Stav Rusije o Kosovu ne razlikuje se od stava Srbije"

Izvor: B92, 11.Sep.2018

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije nije u suprotnosti sa onim što Srbija radi..."Njihova pozicija je kao i naša, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanje jednostranih akata Prištine. Nije taj stav u suprotnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.