Dačić: Susreti s Radulovićem nemaju veze s kriminalom

Izvor: TimockeVesti.net, 13.Feb.2013, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Susreti s Radulovićem nemaju veze s kriminalom

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da njegovi susreti sa pripadnikom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem nemaju apsolutno nikakve veze sa kriminalom i da nije…
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da njegovi susreti sa pripadnikom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem nemaju apsolutno nikakve veze sa kriminalom i da nije bilo odavanja nikakvih tajni. Dačić se izvinio DS S ako je izjava funkcionera SPS-a Branka Ružića otvorila prostor za optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << da tu stranku finansiraju kriminalne grupe. "Ja sam jasno rekao šta sam imao da kažem - moji kontakti nemaju apsolutno nikakve veze sa kriminalom niti su imali niti sada imaju", rekao je Dačić novinarima na obeležavanju dana Kriminalistčko - policijske akademije.
Premijer nije izneo detalje o tim susretima, ali je istakao da državni organi treba da rade svoj posao.
"Ja nemam šta tu da krijem, još jednom kažem - nijedno krivično delo nije počinjeno, niti je bilo odavanja tajni. Naprotiv, svi ti ljudi o kojima govorim, koje sam ja nekada poznavao, su u zatvorima ili se za njima traga. I šta sam im pomogao? Tako će biti i u narednom periodu", kazao je Dačić.
On je dodao da je iz svega što se dogodilo izvukao velike pouke.
"Izvlačim velike pouke da moram da vodim računa s kim se sastajem i da moram da imam dobre službe koje će da me štite odnosno da štite instituciju predsednika vlade ili ministra unutrašnjih poslova. To, nažalost, nije bio slučaj u prethodnom periodu i moglo je da se desi sve ovo što se desilo", kazao je Dačić.
Premijer se danas izvinio ako je izjava funkcionera SPS-a Branka Ružića otvorila prostor za optužbe da tu stranku finansiraju bilo koje kriminalne grupe.
Naglasivši da takve stvari nisu potrebne na političkoj sceni Srbije koja je inače prepuna spekulacija i izmišljotina, Dačić je poručio da SPS ne treba time da se služi.
„Ja želim da se izvinim DŠ-u, ako je iz ovoga izvučena bilo kakava konotacija u smislu optužbi da je ta stranka finansirana od strane bilo koje kriminalne grupe", kazao je Dačić novinarima na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije.
Premijer je podsetio da su SPS i DS S ranije imalu dobru saradnju i da je to bio period kada su socijalisti podržavali manjisku vladu.
„Mislim da ovo apsolunto nije potrebno. Mi imamo razlike u političkom delovanju, ali jedno su razlike, a ovo su stvari koje ne bih volelo da se meni dešavaju, pa ni drugima", zaključio je Dačić.
Ružić je izjavio danas da je „bestidna laž" da je optužio DS S da je ta stranka finansirana od strane narkо-klana.
„Nakon dva dana spinovanja u medijima želim da zamolim funkcionere DŠ-а, i Vojislava Koštunicu i Petra Petkovića, da pogledaju na sajtu B92 emisiju „Utisak nedelje" i da vide da je „bestidna laž" da sam optužio DŠ da je finansiran od strane narkо- kartela", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
Ružić je naveo da je u toj emisiji rekao da ne može da poveruje u to da je taj narko-kartel finansirao DS S i da ne može da poveže Koštunicu sa tim i dodao da i danas to ponavlja.
Ružić je rekao da je nekorektno od medija da prave famu oko nečega što nije tačno i naveo da je SPS kroz istoriju višepartijskog sistema bio i u vlasti i u opoziciji, a podržavao i manjinsku vladu Koštunice kada je sa tom strankom ostvarena plodotvorna saradnja u mnogim segmentima.
„Građane zanima da se utvrdi ko je vodio i bio na odgovornim mestima u državnim organima koji su bili zaduženi da proprate tu veliku finansijsku infuziju koja je došla tih godina od strane tog klana, tada niko od funkcionera SPS nije bio na tim mestima", rekao je Ružić.
On je naglasio da je uveren da i predstavnici DS S-а i Koštunica, koji se zalaže za vladavinu prava, poštovanje Ustava i Zakona, kao i ova vlada i njen premijer i prvi potpredsednik Ivica Dačić i Aleksandar Vučić žele da se utvrde činjenice.
Osvrćući se na pitanje koje je DS S jutros pokrenuo na sednici parlamenta kada poslanici traže odgovor od nadležnih organa da vlada saopšti sadržaj 130 diskova, Ružić je rekao da nema ništa protiv da se sve koristi u političkoj borbi, i dodao da će odgovor verovatno uslediti od onih koji se tim pitanjem bave.
Authors: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/politika/story/21768/Da%C4%8Di%C4%87%3A+Susreti+s+Radulovi%C4%87em+nemaju+veze+s+kriminalom.html

Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.