Dačić: Srpski državljani iz Vuhana vraćaju se francuskim avionom

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srpski državljani iz Vuhana vraćaju se francuskim avionom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su ga francuske vlasti obavestile da će troje naših državljana iz Vuhana najverovatnije biti prevezeno avionom koji će poslati Pariz.
Dačić je na konferenciji za novinare u Beogradu sa šefom diplomatije Tadžikistana, Sirodžidinom Muhridinom naveo da je Francuska spremila dva aviona za evakuaciju svojih državljana i državljana drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja EU.

"Od ukupno pet Srba iz Vuhana, jedan se već vratio, dok su još troje izrazili želju da se vrate. Preostali državljanin Srbije želi da ostane u Vuhanu", podsetio je Dačić.
Kako je dodao, Ministarstvu spoljnih poslova javio se još jedan srpski državljanin koji se nalazi na 150 kilometara od Vuhana.
Dačić je naveo da zasad još nema rezlutata testa koronavirusa za našu državljanku koja se nalazi u bolnici u Indiji.
"Državljanka Srbije, koja nalazi se karantinu u Indiji u braku je sa Indijcem. Njih dvoje zajedno rade u jednoj školi u Šangaju", dodao je Dačić.
Kako je Dačić istakao, srpska državljanka nema simptome infekcije koronavirusom, ali se njen suprug požalio.
Rekao je da se očekuje da rezultati testa budu gotovi danas.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Srpski državljani iz Vuhana vratiće se francuskim avionom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2020

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su ga francuske vlasti obavijestile da će troje državljana Srbije iz Vuhana najvjerovatnije biti prevezeno avionom koji će obezbijediti Pariz.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.