Dačić: Sledeće nedelje odluka o opozivu ambasadora Srbije u Francuskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sledeće nedelje odluka o opozivu ambasadora Srbije u Francuskoj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će sledeće nedelje biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu.

Mediji u Srbiji pisali su da je Ristić u ambasadi organizovao proslave koje ne priliče diplomatskim predstavništvima.

Dačić je za današnje izdanje lista "Politika" rekao da će tada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biti odlučeno i o sudbini direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića.

Ministar je navode o sukobu Pavlovića sa ljudima koji su u kulturnom centru bliski sa ambasadorom Ristićem, koji je pretio da pređe u otvoreni fizički sukob okarakterisao kao "veliku bruku srpske diplomatije".

Posle poslednjih incidenata Kulturni centar Srbije u Parizu je zatvoren, a Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je državnog sekretara Ivicu Tončeva i generalnog sekretara Veljka Odalovića da izvrše nadzor
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.