Dačić poručio: Sledeće nedelje rasplet skandala u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2018, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić poručio: Sledeće nedelje rasplet skandala u Parizu

Velika bruka srpske diplomatije

Kakva će biti sudbina ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića, odnosno da li će ambasador biti opozvan a direktor smenjen, biće odlučeno u toku sledeće nedelje, rekao je za "Politiku" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i: 

Ono što se dešavalo u Parizu, sukob između Pavlovića i ljudi iz KC koji su bliski ambasadoru Ristiću, što je pretilo da pređe u otvoreni fizički sukob, šef diplomatije je za okarakterisao kao veliku bruku srpske diplomatije.

Po Dačićevom nalogu u Pariz su odmah upućeni državni sekretar MSP zadužen za bezbednosna pitanja, Ivica Tončev, i generalni sekretar MSP, Veljko Odalović, kako bi u razgovoru sa akterima incidenta utvrdili o čemu se tačno radi.

Prema pisanju medija, sukob na relaciji Ristić-Pavlović postoji takoreći od samog imenovanja Pavlovića, bivšeg savetnika Tomislava Nikolića, na mesto prvog čoveka Kulturnog centra.

Zbog aktuelnih dešavanja KC je bio zatvoren, a to, kažu u MSP-u, nije smelo da se desi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Sledeće nedelje o ambasadoru Ristiću i velikoj bruci

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će sledeće nedelje biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu...Mediji u Srbiji pisali su da je Ristić u ambasadi organizovao proslave koje ne priliče...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.